La ei cine se gandeste? Noua lege a TVA-ului

18-01-2019 / Blog imobiliar
Noua lege care introduce cota redusa de TVA la 5% pentru tranzacții multiple de locuințe a fost semnată de președintele Klaus Iohannis. Anterior aceasta facilitate fiscala a fost acordată pentru o singură tranzacție.
 
Masura initiata de Guvernul Romaniei este in sprijinul celor care isi permit sa achizitioneze a doua locuinta in scop de investitie sau pentru cei carea se muta de la o garsoniera sau apartament de 2 camere la maxim 3 camere iar aceste proprietati, categoric, in zonele limitrofe ale Bucurestiului caci pentru a achizitiona un apartament nou de 3 camere sau 4 camere in zonele cu conexiuni multiple la mijloacele de transport in comun esti obligat sa platesti TVA-ul de 19% pentru ca acest tip de proprietati depasesc cu mult 450.000RON (aprox. 96.500EURO).
 
Din pacate plafonul limitativ al cotei de TVA 5% de 450.000RON aprox.(96.500EURO) nu a fost modificat prin noua lege iar cetatenii capitalei si ai marilor orase precum, Cluj-Napoca, Constanta, Timisoara, Iasi, Brasov, Pitesti, Sibiu, Oradea etc. vor fi nevoiti sa plateasca TVA de 19% sau sa se limiteze la apartamente subdimensionate nevoilor firesti a unei famili cu 1,2 sau mai multi copii.
Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului 25/2018 permite acordarea cotei reduse de TVA pentru tranzacții multiple, dar elimină și limita de 250 metri pătrați pentru terenuri.
 
Cu aceste legi suntem convinsi ca in curand vor aparea in piata imobiliara case si apartamente modulare, bine gandite de arhitecti, care vor permite prin alipirea a 2 proprietati, ce se incadreaza in plafonul de TVA 5% in individualitatea fiecareia, convietuirea unei familii cu 2 copii sau mai multi in conditii decente.
 
Articol realizat de Echipa DezvoltatorImobiliar.ro - Toate drepturile rezervate acesteia
 

DEZVOLTATORIMOBILIAR.RO 

ANSAMBLURI REZIDENTIALE

APARTAMENTE

CASE/VILE

TERENURI

 

Pe portalul imobiliar DezvoltatorImobiliar.ro, gasiti cele mai noi oferte imobiliare din ansamblurile rezidentiale,apartamente,case,vile, ansambluri comerciale, birouri, spatii comerciale, terenuri de vanzare, inchiriere din Bucuresti, Ilfov, Constanta, Mamaia, Cluj, Brasov, Poiana Brasov, Bacau, Sibiu, Iasi, Bihor, Giurgiu, Arges, Pitesti, Olt, Prahova, Ploiesti.
Servicii de promovare imobiliara si marketing online dedicate pentru dezvoltatori imobiliari si agentii imobiliare din Bucuresti, Ilfov, Constanta, Mamaia, Cluj, Brasov, Poiana Brasov, Bacau, Sibiu, Iasi, Bihor, Giurgiu, Arges, Pitesti, Olt, Prahova, Ploiesti. Servicii conexe filmari aeriene, machete ansambluri rezidentiale, prezentari video, fotografii profesionale,tururi virtuale 360.

 
 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2019 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.