CSALB te poate ajuta gratuit: Negocieri online între consumatori și bănci - Pandemia COVID-19

06-04-2020 / Blog imobiliar

Ne dăm mâna online cu consumatorii și cu băncile!

Instituirea stării de urgență din cauza COVID-19 nu afectează activitatea CSALB! Puteți completa și transmite cererile de intrare în negociere cu banca/IFN-ul direct din aplicația disponibilă pe www.csalb.ro.

 

"Nu este necesar sa se deplaseze, pentru ca toate discutiile pot fi portate prin telefon sau via email cu conciliatorul. Cazul de la Cluj dovedeste faptul simplu ca orice consumator chiar si de la distanta isi poate rezolva o problema raport cu o banca sau cu IFN." Liviu Fenoghen, Directorul CSALB

Peste 90% dintre cereri sunt gestionate online

Un consumator din Cluj a luat un credit de nevoi personale cu ipotecă în anul 2008. A apelat la CSALB prin intermediul avocatului. Negocierile dintre el și bancă au fost intermediate de conciliator prin telefon și email: 

"Am inceput o negociere cu reprezentatii institutii bancare, si avand in vedere experienta noastra in astfel de negocierii am reusit sa obtinem o solutie acceptabil de catre ambele parti." Mircea Stroe Conciliator CSALB

Unul dintre cazurile soluționate în acest interval de timp este al unui consumator din Cluj, care a obținut beneficii de 11.436  Euro prin restituiri de sume și ștergerea unor comisioane.

"Banca a aratat disponibilitate si intelegere, conciliatorul aceste dosarul repede si eficient. Clientul a facut anumite concensii dar obtinut ce a ce urmarea in principal, intru un timp mult mai scurt si cu costul mai reduse de cat in cauzul unei  actiune in instanta. Tragand linia toate lumea avut de castigat" Ruxandra Chendea - Avocat

 

Mai multe detalii în materialul video: CSALB - Negocieri online intre consumatori si banci

 

Despre CSALB

CSALB este o entitate înființată ca urmare a unei Directive europene și intermediază gratuit și în mai puțin de trei luni negocierea dintre consumatori și bănci sau IFN-uri pentru contractele aflate în derulare. Consumatorii din orice județ al țării pot trimite cereri către Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) prin aplicația online aflată pe site-ul www.csalb.ro.Dacă banca acceptă intrarea în procedură de conciliere este desemnat un conciliator. CSALB colaborează cu 19 conciliatori, dintre cei mai buni specialiști în Drept, cu expertiză în domeniul financiar-bancar. Totul se rezolvă amiabil, iar înțelegerea părților are puterea unei hotărâri în instanță. Mai multe informații despre activitatea Centrului puteți obține și la telefon 021 9414 (apel cu tarif normal).

 

 Mai multe detalii gasiti pe siteul csalb.ro de unde au fost preluate informatile de mai sus: CSALB.RO

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2021 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.