Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
01-11-2013 / Blog imobiliar
Cele mai scumpe locuințe din lume
Cele mai scumpe locuințe din lumeV-ați întrebat vreodată cât costă cea mai scumpă casă din lume? Dintotdeauna locuințele au fost bunurile în care s-a investit cel mai mult: unele arată scump, altele de neprețuit! 
 
 Într-un articol anterior v-am prezentat două dintre cele mai scumpe locuințe din lume: Antilia (India), un imobil în valoare de 21,5 miliarde de dolari, și Villa Leopolda (Franța), în valoare de 1,2 miliarde de dolari. 
 
 Pentru că probabil și dumneavoastră vă place să vă clătiți ochii cu imagini ale unor locuințe luxoase, vom continua această listă. 
 
Conform Forbes.com, cea mai scumpă locuință îi aparține lui Bill Gates – ceea ce nu este deloc de mirare. 
 
Denumirea? Xanadu 2.0. Această proprietate poziționată în Washington valorează 67 de miliarde de dolari. Pentru a avea o vagă imagine a acestei oaze de lux vom spune numai atât: domnul Gates și-a instalat în piscină un sistem audio subacvatic și are o sală de gimnastică de aproape un kilometru pătrat. 
 
 
Cele mai scumpe locuințe din lumePe locul al doilea între cele mai scumpe locuințe din lume se află Ellison Estate (California), pe numele lui Larry Ellison. Reședința este compusă din 10 clădiri și este amenajată în întregime în stil japonez. Desigur, nu ar fi putut lipsi nici iazul (deși artificial), nici lacul pentru pești koi, nici sauna și nici ceainăria. 
 
 
 Locul al treilea este ocupat de mai sus numita Antilia, urmată de Kessington Palace Gardens (Anglia), care valorează “numai” 16,5 miliarde de dolari. Aceasta din urmă aparține magnatului Lakshmi Mittal și valora, în momentul achiziționării de către actualul posesor, 222 de milioane de dolari. 
 
 Deși lista ar putea continua cu cel puțin încă 10 proprietăți, ne vom opri de această dată la valoarea de 15 milioane de dolari, valoare ușor depășită de One Hyde Park (Anglia). Cel mai scump apartament se află în Knightsbrigde, are ferestre blindate și beneficiază de servicii asemănătoare celor hoteliere nonstop și aparține lui Rinat Akhmetov. 
 
 Sursa foto: Forbes.com