Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
07-08-2013 / Blog imobiliar
Cele mai ciudate apartamente din lume: forme de lego sau de cactus

Cele mai ciudate apartamente din lume: forme de lego sau de cactusTe-ai întrebat vreodată cum ar fi să locuiești într-un apartament cu formă de lego sau de cactus? Ei bine, unii dintre cei mai trăsniți arhitecți din lume exact asta și-au imaginat. Află în continuarea articolului nostru care sunt cele mai ciudate blocuri de apartamente din lume.

 

Expo 67 este o clădire de apartamente care are formă… de lego! Situat în Montreal, Canada, blocul este alcătuit din 354 de cuburi lego și adăpostește 146 de apartamente. Parcă ai vrea să te muți cu cei mici, aici nu? Cel puțin nu va mai trebui să-ți faci griji în ceea ce privește jucăriile…

 

Capitala Olandei, Amsterdam, nu este recunoscută doar pentru modul de viață libertin al oamenilor, ci și pentru felul non-conformist în care arhitecții își transpun ideile în clădiri care mai de care mai neobișnuite. Urban Cactus High Rise este un exemplu elocvent în acest sens. Clădirea de apartamente are, după cum însăși denumirea o tradează, formă de cactus. Aceasta are o înălțime de 19 etaje și găzduiește 98 de apartamente de top.

 

“Clădirea Elefant” din capitala Thailandei, Bangkok, are peste 100 de metri în înălțime. Înăuntrul acesteia oamenii pot găsi o mulțime de apartamente, care se pot cumpăra sau închiria. Elefantul este un important simbol thailandez, ce semnifică puterea regalității.

 

“Apartamentele Tetris” este o cladire ce se regăsește în Ljubljana, Slovenia. Forma celebrelor figurine tetris din foarte cunoscutul joc din anii ’80 conferă un element special tuturor apartamentelor disponibile aici. Clădirea a fost construită între anii 2005 și 2007.

 

Nakagin Capsule Tower, din Tokyo, Japonia cuprinde apartamente cu design futuristic, ce aduc aminte de filmele science fiction. Cu toate acestea, clădirea a fost construită în urmă cu peste 40 de ani, în anul 1972. Nimic de mirare, doar vorbim despre japonezi.

 

Foto: famous-places.com