Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
16-08-2013 / Blog imobiliar
Apartamentele vechi de 3 camere, la cel mai mic pret din ultimii 7 ani

Apartamentele vechi de 3 camere, la cel mai mic pret din ultimii 7 aniApartamentele vechi de 3 camere, din București, construite până în anul 1990, au ajuns la cel mai mic preț din ultimii șapte ani. Asta arată o analiză realizată de către Ziarul Financiar, în colaborare cu firma Coldwell Banker.

 

La sfârșitul lunii iulie 2013, prețul mediu pentru un apartament vechi de 3 camere, din București, ajunsese la 74.800 de euro. Această sumă reprezintă minimul ultimilor șapte ani. Față de luna iunie, prețurile au scăzut cu circa 500 de euro (procentual cu 0,6%. În comparație cu aceeași lună a lui 2012, reducerea este de aproape 3%.

 

Consultanții de la Coldwell Banker afirmă cu prețurile la apartamentele vechi de 3 camere din București s-au redus drastic. Spre exemplu, în ianuarie 2012 unele locuințe din cartiere precum Dristor sau Titan se vindeau cu 70.000 de euro, iar acum prețul mediu se încadrează intre 62.000 și 64.000 de euro. În zone ca Moșilor, scăderea este de 12.000 de euro.

 

Câte apartamente vinde lunar un consultant de vânzări?

 

Potrivit celor de la Coldwell Banker, este nevoie de 25 de vizionari ale unor apartamente pentru ca un consultant din cadrul agenției să vândă o locuință. Lunar, un broker imobiliar poate ajunge la două-trei tranzacții, după multă munca și efort.

 

Opinia Coldwell Banker despre Prima Casă în lei

 

Cătălin Șerbănescu, managing partner Coldwell Banker Affiliates of Romania, a declarat că programul Prima Casă va continua să fie foarte important pe piața imobiliară, deși împrumuturile se vor acorda doar în lei. Care este motivul? Avansul de 5% încă reprezintă un avantaj foarte important al creditelor Prima Casă.

 

Există și o sursă de îngrijorare exprimată de către domnul Șerbănescu și anume faptul că prețurile apartamentelor se negociază și se plătesc în lei, iar clienții vor pierde bani la schimbul valutar.

 

La ora actuală, oferta de case și apartamente este suficient de bogată, astfel încât rămâne la alegerea fiecărei persoane în parte ce tip de locuință își dorește.

 

Sursa foto: finantistii.ro