Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
05-01-2014 / Blog imobiliar
Apartamentele de 2 camere din Atena au ajuns sa coste si 10.000 de euro!

Apartamentele de 2 camere din Atena au ajuns sa coste si 10.000 de euro!Apartamentele de 2 camere din Atena s-au ieftinit într-atât de mult încât au ajuns să coste, la sfârşitul lui 2013, chiar şi 10.000 de euro, din cauza declinului pieţei imobiliare din Grecia. Pentru anul următor, Federaţia Agenţilor Imobiliari Eleni estimează că preţurile vor scădea şi mai mult!

 

Pentru a-şi putea plăti taxele, tot mai mulţi proprietari de apartamente din capitala Greciei, Atena, încearcă să-şi vândă locuinţele. De aceea, ei şi-au redus pretenţiile financiare până la un nivel greu de imaginat. Spre exemplu, unele apartamente de 2 camere din Atena pot fi cumpărate la preţuri de 10.000 - 15.000 de euro.

 

În anul 2014, veniturile la buget din taxele pe imobiliare ar urma să crească de aproape 8 ori faţă de 2009: de la 500 de milioane de euro până la 3,8 miliarde de euro.

 

Chiar dacă preţurile apartamentelor au scăzut atât de mult, proprietarilor greci încă le este greu să găsească cumpărători, întrucât puţini sunt cei care se încumetă să locuiască într-o ţară cu taxe atât de ridicate.

 

Creditorii internaţionali, responsabili cu introducerea taxei pe locuinţe

 

Guvernul din Grecia a introdus taxa pe imobiliare din cauza cererii creditorilor internaţionali, care au considerat că această măsură reprezintă o sursă sigură de venit.

 

Sursa foto: powerpropertiesathens.com