Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
15-07-2016 / Fabricat in Romania
Castelele Romaniei - Castelul Bran

Continuăm cum un articol marca Fabricat în România, unde vorbim despre frumusețea Castelului Bran numit și Castelul  lui Dracula, dar și despre impresionanta legendă a Contelui  din Transilvania. Acest castel  sofisticat atrage mii de turiști fiind la o distanță de numai 30 km de Brașov.

Istoric

După ce a fost emis un document oficial de către regele Ludovic I al Ungariei,  a fost construită o nouă cetate la Bran pe o stâncă, iar între timp a devenit cea mai populară destinație turistică. La început a fost o cetate militară care era alcătuită din patru turnuri,  iar podul de la intrare era unul mobil.

Mai târziu, castelul a aparținut familiei regale românești devenind reședință regală. Consiliul Orășenesc Brașov a donat castelul Reginei Maria a României. Apoi a fost moștenit de fiica acesteia,  Prințesa Ileana. Catelul Bran a fost naționalizat și a intrat în proprietatea statului român.

Statistici

Inițial, Castelul Bran era alcătuit din mai multe elemente arhitectonice precum: scări săpate în piatră, avea portaluri gotice, încăperi boltice și arcade. Toate aceste elemente îl făceau să fie un castel deosebit. Astăzi, Domeniul Bran cuprine Parcul Regal, cele două lacuri, Casa de Ceai, Casa administratorului și Casa ”Prințesa Ileana”. Castelul are patru etaje unde sunt expuse diferite colecții de mobilier, arme sau costume.

Legenda lui Dracula

Vlad Țepeș a fost domnitorul Valahiei și a fost renumit pentru cruzimea de care a dat dovadă. Legenda care a devenit un mit cu timpul, a luat naștere în strânsă legătură cu Vlad Dracul. Acesta a devenit un monstru însetat de sânge cu ajutorul scriitorul irlandez, Bram Stoker care l-a ales pe Vlad Țepeș să îi fie personaj în romanul său. În urma publicării romanului, Transilvania și Dracula au devenit tărâmul misterios în inima pădurilor întunecate, plin de fantome și vampiri ce ascundeau Castelul Bran. 

Acesta a primit porecla de „Țepeș” după moartea sa, deoarece modul său preferat de ai pedepsi pe cei care încălcau regulile era tragerea în țepă. Victima era înfiptă cu cruzime într-un par ascuțit și gros cât brațul unui om. După cum spun istoricii, Vlad Țepeș a făcut aceste lucruri din cauza pierderii părinților și pentru că a fost ținut ostatic de turci. Cu toate acestea, Vlad Țepeș era respectat de către supușii lui.

Știați că...

În limba slavă “Bran” inseamnă poartă. Castelul Bran a fost construit la ordinul Cavalerilor Teutoni în anul 1212.

Legenda lui Dracula a fost subiectul a peste 750 de filme, nuvele și documentare înspirate din roman.

La Castelul Bran se organizează evenimente saptămânal pentru toate categoriile de public precum: expoziții, petreceri, concerte, iar în curtea castelului orice vizitator găsește colecții de ceramică, arme și armuri sau mobilier.

Dacă vreți să citiți despre mai multe locuri, oameni sau povești interesante din România, puteți vizita rubrica noastră, Fabricat în România.

Sursă foto:  timpul.md, beyonddracula.co, bucurestifm.ro, turistderomania.ro