Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
02-10-2013 / Blog credite imobiliare
Vezi cine este noul sef al Intesa Sanpaolo, a doua banca din Italia

Vezi cine este noul sef al Intesa Sanpaolo, a doua banca din ItaliaCarlo Messina este noul șef al al Intesa Sanpaolo, cea de-a doua mare bancă din Italia, în urma demisiei lui Enrico Cucchiani, care fusese CEO-ul instituției vreme de aproape doi ani.

 

Fostul șef al diviziei de retail (persoane fizice) de la Intesa Sanpaolo, Carlo Messini, a fost numit CEO al băncii italiene. Messini lucrează pentru Intesa Sanpaolo încă din 1995, timp în care a fost și manager general.

 

De ce a demisionat Enrico Cucchiani?

 

Conform surselor din interiorul băncii Intesa Sanpaolo, citate de către Bloomberg, se pare ca demisia lui Cucchiani a fost cerută de catre acționarii instituției. Aceștia nu erau mulțumiți de management-ul pe care Cucchiani dorea să-l impună.

 

În trimestrul al doilea din 2013, profitul net al băncii Intesa Sanpaolo a scăzut cu 75%, ajungând până la 116 milioane de euro. Motivul principal este rata ridicată a creditelor neperformante. Cu toate acestea, de-a lungul mandatului lui Cucchiani acțiunile Intesa Sanpaolo au crescut cu peste 20%.

 

Intesa Sanpaolo în România

 

În țara noastră, grupul Intesa deține active nete de peste 5 miliarde de lei. De asemenea, în România există 78 de sucursale ale grupului italian.

 

Sursa foto: romania-insider.com