Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
22-05-2015 / Blog credite imobiliare
Veste excelenta pentru romani - bancile au liber la credite

Veste excelenta pentru romani - bancile au liber la crediteCea mai mare parte a băncilor din România anticipează că vor începe să acorde din ce în ce mai multe credite în perioada următoare. Motivele sunt numeroase şi ţin în principal de reducerile pierderilor din sistemul bancar.

 

Peste 75% din băncile româneşti sunt optimiste şi susţin că sunt toate premisele pentru a putea acorda din ce în ce mai multe credite în următorii ani. Spre deosebire de ţara noastră, în majoritatea statelor europene doar jumătate din bănci manifestă optimismul de la noi pentru credite, potrivit unui studiu EY.

 

Care sunt motivele optimismului din sistemul bancar românesc?

 

În afară de cauzele uşor de observat (ieftinirea dobânzilor, ofertele foarte variate de creditare, reducerile rezervelor minime obligatorii pentru credite etc...), băncile au toate motivele să creadă că vor oferi mai multe credite şi pentru că pierderile s-au redus simţitor în ultimele luni. De asemenea, multe bănci au început să revină pe profit, iar portofoliile de credite neperformante se reduc simţitor.

 

Astfel, instituţiile de creditare din ţară nu au de ce să nu încurajeze creditarea şi să spere că situaţia va reveni la anii de dinaintea problemelor economice, când vânzările de credite imobiliare, ipotecare sau de nevoi personale erau excelente.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.