Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
25-07-2016 / Blog credite imobiliare
Veste excelenta de la BCE – dobanzile la euro raman scazute

Veste excelenta de la BCE – dobanzile la euro raman scazuteVeste excelentă de la BCE: dobânzile la creditele în euro vor rămâne scăzute şi în perioada următoare, conform lui Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene.

Dobânzile la euro vor rămâne la minimele istorice şi în perioada următoare, este anunţul oficial al Băncii Centrale Europene. Asta înseamnă că împrumuturile în euro vor continua să rămână atractive pentru români. La momentul actual, creditele în euro reprezintă aproape jumătate din stocul total de credite din ţara noastră.

Vânzările de credite noi, pe un val ascendent

În primele cinci luni ale anului 2016, vânzările de credite noi pentru populaţie au însumat 12,4 miliarde de lei, mai numeroase cu 50% faţă de perioada similară a anului precedent. Creditele pentru companii au fost de 9,4 miliarde lei, în scădere cu 3% faţă de anul trecut.

„Creditarea ieftină a contribuit, fără discuţie, la avansul investiţiilor. Ceea ce lipseşte însă acum este încrederea, nu doar la noi. Există o lipsă de încredere că economia va începe să crească în Europa, că vor creşte comenzile, exporturile. Pe măsură ce aceste temeri se vor risipi, creditarea va creşte şi, odată cu ea, şi economia. În România cei care vor să investească, care vor să se extindă, nu vor găsi un alt moment mai bun“, spun analiştii economici.

Dobânda de politică monetară în România este la minimul absolut, de 1,75%, iar indicatorii Robor sunt şi ei la valori foarte mici.