Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
16-06-2013 / Blog credite imobiliare
Unicredit Tiriac Bank va atrage 111 milioane de euro prin obligatiuni

Unicredit Tiriac Bank va atrage 111 milioane de euro prin obligatiuniPotrivit Mediafax, Unicredit Țiriac Bank își dorește să atragă 111 milioane de euro prin obligațiuni pe cinci ani. În cazul în care ordinele de cumpărare vor fi mai mari de atât, instituția va suplimenta emisiunea chiar până la 156 milioane de euro. Aceasta ofertă a fost aprobată de către ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară).

 

Fiecare obligațiune va avea o valoare de 10.000 de lei, iar subscrierea cea mai mică trebuie să fie de cel puțin 50 de unități. Banca dorește o rată de subscriere de minim 70% din suma totală. Potrivit informațiilor dintr-un comunicat de presă lansat de către Unicredit Țiriac Bank, operațiunea va avea loc în săptămâna 14-21 iunie 2013.

 

Banii care vor rezulta de pe urma emisiunii de obligațiuni se vor utiliza pentru finanțarea ulterioară a băncii, a fost declarația lui Răsvan Radu, președintele instituției. Cuponul obligațiunilor, care vor fi listate la Bursa de Valori București, se va situa la un minim de 6% pe an, iar dobânda se va plăti de două ori pe an, pe 15 iunie și 15 decembrie.

 

În primul trimestru din 2013, Unicredit Țiriac Bank a declarat un profit de 13,7 milioane de euro, cu aproape 170% mai mare față de perioada similară a anului 2012. De asemenea, veniturile totale ale băncii au crescut cu aproape 16%, depășind valoarea de 80 de milioane de euro.

 


Foto: capital.ro