Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
12-08-2013 / Blog credite imobiliare
Transferul clientilor retail de la RBS la UniCredit Tiriac, finalizat

Transferul clientilor retail de la RBS la UniCredit Tiriac, finalizatMajoritatea clienților din zona retail (persoane fizice) de la RBS Romania au fost transferați către UniCredit Țiriac Bank. Cu toate acestea, în mod legal, va mai exista o perioada de tranziție, ce va mai dura aproximativ o lună. Pe lângă acești clienți, UniCredit a mai preluat și 100 de angajați RBS Romania, din divizia de vânzări.

 

Persoanele fizice care au produse de creditare la RBS Romania vor beneficia în continuare de sprijin din partea băncii scoțiene, până la mijlocul lunii septembrie. Celelalte persoane, care au doar depozite sau produse de cont curent sunt, în mod oficial, deservite de către UniCredit Țiriac Bank.

 

Portofoliul clienților retail ai celor de la RBS Romania cuprinde active de peste 300 de milioane de euro și pasive de aproximativ 230 de milioane de euro. Astfel, pe lângă cei peste 80.000 de clienți retail ai celor de la UniCredit Țiriac Bank, se vor mai adăuga alți câteva zeci de mii de la scoțienii de la RBS.

 

Care a fost motivul pentru vânzarea diviziei de clienți persoane fizice din RBS? Banca, a cărei sediu central se află în Scoția, a decis să se concentreze pe clienții corporate.

 

Mutarea unor clienti retail de la o bancă la alta este a doua într-un timp scurt din România. La data de 1 iulie 2013, Raiffeisen Bank a preluat oficial portofoliul de clienți retail (persoane fizice) de la Citybank. Aceasta mutare a fost aprobată de către Consiliul Concurenței.

 

Raiffeisen Bank va prelua peste 100.000 de clienți retail de la Citibank, în urma unui acord. Activele totale care vor fi cedate se ridică la peste 90 de milioane de euro, iar depozitele însumează în jur de 175 de milioane de euro, conform informațiilor de la sfârșitul anului 2012.

 

UniCredit Țiriac Bank se află la prima astfel de tranzacție, în șase ani de când se află pe piață.