Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
12-06-2013 / Blog credite imobiliare
Traian Halalai, Exim Bank: 90% dintre finantarile noastre sunt in lei

Traian Halalai, Exim Bank: 90% dintre finantarile noastre sunt in leiTraian Halalai, președintele băncii de stat Exim, a declarat la conferința organizată de către Ziarul Financiar, ZF Bankers Summit ’13, că 90% dintre creditele acordate de către instituția pe care o reprezintă sunt în moneda națională. La evenimentul de la Hotelul Marriott, acesta a mai vorbit despre planurile de modernizare ale Exim Bank sau despre oportunitățile de exporturi ale băncii în țări din afara Europei.

 

 

 

 

“Ne propunem să modernizăm business-ul băncii. Vrem să fim un consultant important al mediului de afaceri românesc. E adevărat că segmentul principal pe care ne axăm e reprezentat de exportatori, însă nu ignorăm nici celelalte publicuri”, sunt doar câteva dintre ideile expuse de către Traian Halalai, președintele Exim Bank, la conferința ZF Bankers Summit ’13.

 

Oportunitățile de exporturi ale băncii în țări din afara Europei devin din ce în ce mai numeroase, potrivit șefului Exim. De curând, au fost dezvoltate parteneriate în regiuni precum Azerbaijan sau Turkmenistan, dar și in America de Sud, cu precădere Brazilia. Toate aceste lucruri au fost puse de către domnul Halalai pe fondul unei consolidări graduale a sistemului bancar românesc, despre care acesta crede că încă reprezintă un pol de interes pentru băncile de investiții din afară.

 

Traian Halalai are o experiență de 15 ani în sisteme bancare private, înainte de a deveni președinte al băncii de stat Exim.

 

Sursa foto: cotidianul.ro