Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
14-06-2013 / Blog credite imobiliare
Steven van Groningen, Raiffeisen: Suntem cea mai profitabila banca

Steven van Groningen, Raiffeisen: Suntem cea mai profitabila bancaSteven van Groningen, președintele Raiffeisen Bank România a declarat la ZF Bankers Summit ’13 că instituția pe care o reprezintă este cea mai profitabilă din întreaga țară. Raiffeisen s-a clasat pe locul întai pe anul 2012 în ceea ce privește profitul înregistrat (392 milioane de lei). Pe urmatoarele doua locuri s-au situat Banca Transilvania și ING.

 

 

 

 

“În sistemul bancar românesc se pun bazele unor strategii pe termen lung. Noi, la Raiffeisen, avem o situație stabilă, gestionabilă, însă ne dorim mai mult. Suntem, totuși, cea mai profitabilă bancă din România”, a spus Steven van Groningen, președintele Raiffeisen Bank România, la ZF Bankers Summit ’13.

 

În următorii ani, Steven van Groningen estimează că nivelul creditării din țara noastră va crește treptat. Cu toate că rata creditelor neperformante este mare, șeful Raiffeisen din țara noastră nu dă vina doar pe acest aspect pentru problemele sistemului bancar, ci blamează întregul sistem financiar românesc. Totuși, pe termen lung, el crede că băncile se vor consolida, cu condiția ca acestea să-și mărească portofoliile.

 

Întrebat cum se situează nivelul creditelor Prima Casă la Raiffeisen, Steven van Groningen s-a declarat mulțumit de cererea clienților: “România este o țară cu un potențial mare. Creditele Prima Casă merg. Creditele în valută rămân mai ieftine, însă BNR ne impune creditarea în lei. În altă ordine de idei, nu te poți baza, ca bancă, doar pe depozite. E nevoie de o echilibrare a activelor și a pasivelor”, a mai spus acesta.

 

Referitor la noi potențiali investitori în sistemul bancar din România, Steven van Groningen s-a declarat sceptic din acest punct de vedere: “Nu are rost să intri în piață dacă nu ai o poziție puternică. Trebuie sa fii sustenabil. Ai nevoie de o bancă mare, cu fonduri pe măsură”.