”Split TVA” din 2018 doar pentru firmele in insolventa sau faliment si celor cu datorii in plata TVA

17-10-2017 / Blog credite imobiliare

”Split TVA” din 2018 doar pentruMult dezbătuta măsură de colectare defalcată a Taxei pe Valoare Adăugată nu se va mai aplica pentru toate firmele începând din 2018. Vizate vor fi doar cele aflate în insolvență, faliment sau firmele care au datorii în plata TVA plus companiile de stat, a declarat premierul Mihai Tudose, în urma unei întâlniri cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR).

Premierul a dat asigurări potrivit cărora se va ține cont de propunerile mediului de afaceri în dezbaterile din Parlament privind flexibiliatea măsurii split TVA.

"Prim-ministrul Mihai Tudose a precizat că măsura split TVA va fi modificată şi flexibilizată în dezbaterile din Parlament, în concordaţă cu propunerile rezultate din discuţiile cu reprezentanţii mediului de afaceri. Mai exact, colectarea defalcată a TVA nu se va mai aplica pentru toate firmele începând cu 2018, ci doar pentru cele aflate în insolvenţă, faliment, cele care înregistrează datorii în plata TVA, companiile cu capital de stat", anunţă Guvernul.

”Vom veni în scurt timp cu o nouă formă a colectării defalcate a TVA, care va răspunde solicitărilor formulate în această perioadă de reprezentanţii mediului de afaceri”, a precizat Mihai Tudose.

Ce înseamnă ”Split TVA”?Orice firmă plătitoare de TVA va avea în mod obligatoriu un cont separat de TVA, care va fi diferit de contul curent. Astfel, pentru fiecare factură emisă de un furnizor (prestator), firma cumpărătoare (beneficiar) va face două plăți. Prima va fi în contul curent, ceea ce va reprezenta valoarea produsului/ serviciilor. Această plată se va face din contul curent al firmei cumpărătoare (beneficiar). Cea de a doua plată va fi în contul de TVA, reprezentând valoarea TVA pentru produsele/ serviciile în cauză. Aceasta se va face din contul de TVA al beneficiarului. 

”Split TVA” este deja în vigoare, în mod opţional, de la 1 octombrie. Inițial s-a dorit ca de la 1 ianuarie 2018, măsura să fie obligatorie pentru toate firmele plătitoare de TVA.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2021 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.