Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
15-11-2013 / Blog credite imobiliare
Si chinezii se lupta cu creditele neperformante

Si chinezii se lupta cu creditele neperformanteCreditele neperformante din China au avut în trimestrul 3 din 2013 cea mai mare creştere din ultimii 8 ani. Valoarea acestora a urcat cu aproape 4 miliarde de dolari.

 

Creditele neperformante din China au înregistrat cea mai mare creştere din ultimii 8 ani, în trimestrul 3 din 2013. La sfârşitul lunii septembrie, valoarea acestora urcase cu 3,96 miliarde de dolari, conform Comisiei de reglementare bancară din China.

 

De asemenea, şi rata creditelor neperformante s-a majorat, până la 0,97% la finele celui de-al treilea trimestru din 2013, faţă de 0,96%, cât era la sfârşitul lui iunie. Potrivit analiştilor economici, nivelul creditelor neperformante se încadra între 1% şi 5%, după prima lună din iunie.

 

Ce urmează?

 

Autorităţile chineze estimează o continuă creştere a creditelor neperformante, cauzată de încetinirea avansului economiei.

 

Guvernul chinez a solicitat băncilor să-şi majoreze capitalul, tocmai pentru a-şi întări capacitatea de a absorbi creditele neperformante.

 

Şi în ţări precum Grecia, rata creditelor neperformante este alarmantă. Rata acestora a depăşit 30%, la sfârşitul primelor 3 trimestre din an.

 

În ţara noastră, rata creditelor neperformante a urcat până la 21,56%, la sfârşitul lui octombrie.

 

Rata creditelor neperformante ia în considerare creditele şi dobânzile restante de peste 3 luni şi/sau cele în cazul cărora au fost iniţiate proceduri judiciare faţă de operaţiune ori faţă de debitor.

 

Sursa foto: economica.net