Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
18-09-2013 / Blog credite imobiliare
Serviciile de Internet Banking, in ascensiune la Garanti Bank

Serviciile de Internet Banking, in ascensiune la Garanti BankGaranti Bank a înregistrat până în luna septembrie 82.000 de utilizatori de internet banking, în vreme ce și numărul tranzacțiilor online s-a mărit cu mai bine de 35% in primele 9 luni din 2013, în comparație cu aceeași perioadă din 2012.

 

Oficialii Garanti Bank au declarat că în viitorul deloc îndepărtat și utilizatorii de internet banking de la noi vor putea să-și conecteze profilurile de social media la conturile bancare, la fel cum deja se întâmplă în unele țări din Occident. “Odată cu creșterea utilizării rețelelor de socializare, în viitor băncile vor ajunge să conecteze profilele utilizatorilor cu cele bancare. Managementul relațiilor cu clienții prin intermediul rețelelor de socializare va deveni un subiect extrem de interesant în lumea bancară. Toate aceste tendințe internaționale vor fi cu siguranță adoptate și în România. Mă aștept la o creștere semnificativă a folosirii serviciului de internet banking și a altor instrumente de management financiar, online și mobile, în următorii 10 ani, în România”, a spus Fatih Arpas, director Canale Alternative de Distribuție & IT în cadrul Garanti Bank.

 

Cu toate acestea, până în prezent, numărul persoanelor care folosesc internet banking-ul în România este semnificativ mai redus față de cel din străinătate.

 

Care sunt cele mai dese operațiuni de internet banking?

 

Potrivit celor de la Garanti Bank, clienții folosesc serviciile de internet banking în special pentru transferul de bani, schimbul valutar, tranzacțiile cu cardurile, deschiderea de depozite, încărcarea cartelelor telefonice și plata facturilor.

 

Mai bine de 80% din totalul clienților băncii care utilizează servicii de internet banking sunt persoane fizice și doar 20% reprezentanți ai segmentului corporate sau al IMM-urilor.

 

Despre grupul Garanti România

 

Garanti Bank România este membră a grupului financiar-bancar Garanti România. Acesta mai cuprinde și Garanti Leasing, Garanti Credite de Consum și Garanti Credite Ipotecare. Banca-mamă este Turkiye Garanti Bankasi, a doua cea mai mare bancă turcă după numărul de active.

 

În primele șase luni din 2013, Garanti Bank Romania a avut un profi net de aproape 20 de milioane de lei, cu peste 50% mai mult față de aceeași perioadă din 2012.

 

Sursa foto: bussiness24.ro