Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
14-06-2013 / Blog credite imobiliare
Sergiu Oprescu, Alpha Bank: Sistemul bancar a absorbit socurile crizei

Sergiu Oprescu, Alpha Bank: Sistemul bancar a absorbit socurile crizei“Gradul de solvabilitate din sistemul bancar românesc este mare, în comparație cu restul Europei. Sistemul de la noi a absorbit șocurile crizei”, crede Sergiu Oprescu, președinte executiv Alpha Bank România. Opinia sa a fost exprimată cu ocazia ZF Bankers Summit ’13.

 

 

 

 

 

Din punct de vedere macroeconomic, țara noastră se prezintă bine, iar creșterea economică preconizată va ajuta băncile. De asemenea, convergența depozitelor cu creditele neguvernamentale reprezintă un lucru pozitiv pentru ele. Acestea au fost câteva dintre concluziile președintelui executiv Alpha Bank, la ZF Bankers Summit ’13.

 

“La noi, raportul credite-depozite este de 2 la 1. O cotă de piață de minim 3% este suficientă pentru băncile de la noi că să fie sustenabile pe plan financiar. Din cauza crizei economice, multe bănci din România și-au schimbat strategiile de risc. În ceea ce privește brand-ul Alpha Bank, suntem solizi atât pe segmentul corporate, cât și pe cel de retail”, a mai spus Sergiu Oprescu.

 

Alpha Bank a fost prima instituție bancară din România care a acordat un credit ipotecar Prima Casă, la jumatatea anului 2009. Beneficiarul, un tânăr cu vârsta mai mică de 30 de ani, și-a putut cumpăra o garsonieră în București.