Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
02-11-2013 / Blog credite imobiliare
Se pregateste o noua scadere pentru dobanda de politica monetara?

Se pregateste o noua scadere pentru dobanda de politica monetara?Conform Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România, BNR va scădea până la 4% dobânda de politică monetară. Măsura ar putea fi luată pe 5 noiembrie, în cadrul Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României.

 

BNR a redus deja cu 1% dobânda de politică monetară, doar în ultimele 5 luni

 

De la începutul lunii iulie a anului in curs, BNR a redus de trei ori dobânda de politică monetară. Astfel, dobânda a ajuns la 4,25%, de la 5,25%.

 

Aceasta măsură a avut efect și în piață. Spre exemplu, ZF.ro scria, de curând, că diferenţa dintre rata lunară la un credit ipotecar in moneda nationala şi unul în euro a coborât sub valoarea 10%, adică 15 euro (70 de lei).

 

De asemenea, potrivit conso.ro, soldul creditelor în lei pentru locuințe a crescut cu mai bine de patru procente în august 2013.

 

În 2014, dobânda de politică monetară ar putea ajunge și la 3%!

 

"Dobânda de politică monetară ar putea fi redusă în continuare pana la finalul anului 2014, la un minim de 3%”, conform parerii analistilor financiar-bancari.

 

Despre Asociația Analiștilor Financiar-Bancari din România

 

Asociația Analiștilor Financiar-Bancari din România a fost înființată la începutul anului 2008 și nu are un scop lucrativ. Aceasta este formată din 60 de analiști din domeniul bancar și sectoarele conexe acestuia (fonduri de pensii, societăți de administrare a investițiilor, societăți de asigurări etc...).

 

Sursa foto: consumatorul.ro