Restantele populatiei scad si la creditele in franci elvetieni

12-09-2014 / Blog credite imobiliare

Restantele populatiei scad si la creditele in franci elvetieniRestanţele populaţiei la creditele în franci elveţieni au scăzut cu o treime în august, faţă de iunie 2014. 1,6 miliarde de lei era nivelul la care ajunseseră aceste restanțe, în special datorită vânzărilor de neperformante şi scoaterea din bilanţuri a creditelor fără şanse de recuperare.

 

După o scădere de peste 800 de milioane de lei faţă de luna aprilie, restanţele la creditele în franci elveţieni ale românilor au ajuns la 1,6 miliarde de lei la sfârşitul lunii august. Astfel, aceste credite reprezintă acum doar 15% din stocul de finanţări în această moneda, cu 10% sub nivelul din primăvară.

 

Cu toate acestea, cele mai problematice credite pentru bancheri rămân cele de consum, fără garanţii, în lei. Creditele în franci elveţieni au fost garantate şi au beneficiat de dobânzi foarte mici, astfel încât creşterea cursului de schimb nu a influenţat foarte mult lucrurile.

 

Băncile din România au vândut credite neperformante de mari valori în ultimele luni. BCR şi Volksbank sunt două exemple în acest sens.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI!

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.