Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
02-10-2013 / Blog credite imobiliare
Restantele la credite, intr-o continua crestere

Restantele la credite, intr-o continua crestereLa sfârșitul lunii august 2013, restanțele la credite au crescut până la 7,5 miliarde de euro. În comparație cu ultima lună din 2012, restanțele la credite au urcat cu peste 4,3 miliarde de lei.

 

Restanțele companiilor, de două ori mai mari decât cele ale populației

 

Conform informațiilor de la BNR, restanțele la credite ale companiilor sunt de peste 22 de miliarde de lei, față de doar 11 miliarde, cele ale populației. În total, datoriile cumulate sunt de peste 33,3 miliarde de lei, adică 7,5 miliarde de euro.

 

Rata foarte mare a creditelor neperformante (21% la sfârșitul lunii iulie) și lipsa unei cresteri economice mai mari sunt doar două dintre cauzele restanțelor ridicate la credite.

 

Topul județelor cu cei mai mulți și cu cei mai puțini restanțieri la credite

 

În județul Vâlcea s-a înregistrat cel mai ridicat nivel al restanțelor la credite: peste 30% din totalul împrumuturilor. În Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Sibiu și Galati rata restanțelor la credite era de peste 20%.

 

La polul opus, în Gorj, restanțele la credite erau cele mai reduse din țară: doar 6,3%. Dâmbovița 8,1%), Vaslui (10%), Călărași (10%), Teleorman (10,1%) și Dolj (10,4%) sunt următoarele din listă.

 

În București, ponderea restanțelor la credite este de aproximativ 14%.

 

Sursa foto: romanialibera.ro