Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
12-06-2013 / Blog credite imobiliare
Rasvan Radu, Unicredit: Avem cresteri ale volumului de credite

Rasvan Radu, Unicredit: Avem cresteri ale volumului de crediteConform declarației de la ZF Bankers Summit ’13 a lui Răsvan Radu, președinte Unicredit Țiriac Bank, în zona companiilor mici și medii, instituția sa a înregistrat creșteri substanțiale ale volumului de credite în ultimul an.

 

 

 

 

 

 

“Pe companiile mici am realizat un profit de 50% al volumului de credit, iar pe companiile medii un profit de 16%”, a spus Răsvan Radu, președinte Unicredit Țiriac Bank. Aceste rezultate se datorează foarte mult și deciziilor luate pe plan local de către instituție. Speranțele de viitor ale băncii depind de creșterea economiei și de continuarea tendinței pozitive a nivelului exporturilor.

 

Președintele Unicredit Țiriac Bank este de părere că a existat o creștere importantă a creditelor de consum, nu numai la clienții instituției sale, ci și la restul băncilor. Întrebat despre soluțiile cele mai bune pentru redresarea sistemului bancar, Răsvan Radu a opinat: “ Trebuie discutat individual, de la bancă la bancă, pentru găsirea unor soluții. Nu trebuie să ne referim la ansamblu”.

 

Răsvan Radu a mai declarat că Unicredit Țiriac Bank nu s-a implicat foarte mult pentru oferirea de credite Prima Casă, din cauză ca ă considerat că acest lucru implică prea multe constrângeri. De asemenea, oficialul băncii este de părere că românii nu pot face față, la ora actuală, creditelor în moneda națională, cea mai bună variantă rămânănd euro. Dobânzile foarte mari au ca sursă economia încă aflată la un nivel jos.