Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
12-06-2013 / Blog credite imobiliare
Radu Ghetea, presedinte CEC Bank: Creditele depind de cresterea economica

Radu Ghetea, presedinte CEC Bank: Creditele depind de cresterea economicaRadu Ghețea, președinte CEC Bank, a declarat la ZF Bankers Summit ’13 că vor reapărea solicitări mai mari de credite bancare pe măsură ce creșterea economică a țării noastre va fi mai susținută. Acesta se arată încrezător în ceea ce privește dobânzile la creditele imobiliare și la cele de nevoi personale, despre care spune că vor urma să scadă sau să se stabilizeze.

 

 

 

 

“Pentru următorii 10 ani, lucrurile vor evolua asemănător cu ce s-a întâmplat în perioada de după criza din ’96-2000, când a urmat o dezvoltare extraordinară, ciclu ce se va manifesta și acum, odată cu creșterea economică”, au fost cuvintele președintelui CEC Bank, domnul Radu Ghețea. Optimismul sau s-a manifestat și atunci când a fost adusă în discuție tema dobânzilor pentru credite, șeful CEC spunând că acestea vor urma să scadă, mai ales cele de nevoi personale. Dobânzile la creditele imobiliare vor deveni mai stabile. De asemenea, președintele CEC consideră că sistemul bancar din România se află încă la un nivel destul de bun, în condițiile în care nu se apelează la ajutor de la stat, cum s-a întâmplat în alte țări din Europa. De altfel, aceasta este explicația sa pentru rata de aproximativ 20% a creditelor neperformante din România.

 

Întrebat despre planurile și măsurile luate în ceea ce privește banca pe care o conduce, domnul Ghețea s-a referit la planul de eficientizare al activității instituției, în urma căruia au fost închise circa 300 de sucursale CEC. “Strategia noastră este, în principal, pe persoanele juridice: instituții medii și mijlocii, administrații publice locale, agricultură etc”, a mai spus acesta.