Proiect: Impozitul pe venit scade de la 16% la 10%

27-10-2017 / Blog credite imobiliare

Proiect: Impozitul pe venitNoi modificări se vor aduce Codului Fiscal! Astfel, impozitul pe venit va scădea de la 16% la 10%, începând cu 1 ianuarie 2018, conform unui proiect de Ordonanță de Urgență, publicat de Ministerul Finanțelor Publice. 

"Se propune reducerea cotelor de impozit aplicabile în cazul veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală, pentru care plătitorii veniturilor, persoane juridice sau alte entități care au obligația de a conduce evidență contabilă și care au și obligațiile de a calcula, de a reține și de a plăti impozitul cu titlu de plăți anticipate, corespunzător sumelor plătite prin reținere la sursă, de la 10% la 7%, pentru stabilirea plăților anticipate, efectuate în contul impozitului anual și de la 16% la 10%, pentru stabilirea impozitului pe venit ca impozit final. În acest caz, baza de calcul o reprezintă venitul brut din care se deduce cota forfetară de cheltuieli", se arată în proiectul transmis de MFP.

Impozitul pe venit scade de la 16% la 10% pentru următoarele categorii de persoane/venituri: salariați, pensionari, persoane fizice autorizate, drepturi de autor și cabinete individuale (ex. avocați, medici, notari), chirii, dobânzi, arendă, premii, activități agricole, investiții și venituri din alte surse, scriu cei de la Agerpres.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2021 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.