Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
03-11-2013 / Blog credite imobiliare
Profit si credite in crestere pentru Carpatica, la 9 luni

Profit si credite in crestere pentru Carpatica, la 9 luniProfitul net și soldul de credite au fost în creștere pentru Banca Comercială Carpatica, în primele 9 luni din 2013, față de aceeași perioadă de anul trecut. Dacă profitul a crescut cu 61%, soldul de credite s-a majorat cu 8%.

 

Banca Comercială Carpatica și-a sporit considerabil profitul net și soldul de credite în perioada ianuarie-septembrie 2013. Astfel, profitul instituției a ajuns la 19 milioane de lei, mai ridicat cu 61% în comparație cu cel avut în primele 9 luni din 2012. Și soldul de credite a avansat, ce-i drept cu doar opt procente, până la 1,27 miliarde de lei.

 

Nici soldul depozitelor nu a stagnat, ci din contră, a urcat cu 6%, atingând valoareade 2,67 miliarde de lei.

 

Numarul de credite noi acordate, în scădere

 

Numărul de credite noi acordate a fost într-o ușoară scădere în primele 9 luni pentru Banca Comercială Carpatica. Astfel, instituția a furnizat împrumuturi pentru persoane fizice în valoare totală de 438 de milioane de lei, cu 9% mai puține față de perioada ianuarie-septembrie. Și numărul de credite noi acordate companiilor a coborât, ce-i drept cu doar 4%.

 

"Ne concentrăm pe consolidarea profitului, deși condițiile de creditare nu sunt dintre cele mai bune. Dorim să susținem mediul de afaceri românesc și proiectele de viitor, pentru plasarea resurselor financiare. Ne declarăm în continuare deschiderea de a susţine mediul de afaceri românesc şi proiectele viabile pentru plasarea resurselor financiare", a declarat într-un comunicat de presă preşedintele băncii, Johan Gabriels.

 

Banca Comercială Carpatica are deschise în România 139 de sedii, în care lucrează 1.100 de angajați.