Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
18-01-2014 / Blog credite imobiliare
“Prima Casa” pentru IMM-uri, gata sa inceapa

“Prima Casa” pentru IMM-uri, gata sa inceapaFondul de Garantare a Creditelor a semnat cu Ministerul Finanţelor Publice convenţia de implementare a programului de împrumuturi pentru IMM-uri. Acum mai rămâne doar că băncile care doresc sa participe să se înscrie la acest program, similar cu Prima Casă pentru persoanele fizice. Plafonul total de garanţii este de 2 miliarde de lei.

 

Despre Programul “Prima Casă” pentru companii

 

Noul program implementat de către Ministerul Finanţelor Publice, cu sprijinul Fondului Naţional de Garantare, este asemănător cu Prima Casă pentru persoanele fizice. Astfel, IMM-urile vor putea solicita şi primi credite de până la 5 milioane de lei, contractate pe o perioadă de 2 ani. Fiecare împrumut este garantat de stat în proporţie de 50%.

 

În prima fază a programului, peste 6.000 de IMM-uri vor putea primi credite, ale căror dobânzi se vor situa în jurul valorii de 5,5% pe an, informează zf.ro. Dobânzile se calculează pe baza indicatorului Robor la 3 luni (în prezent, la aproximativ 2% pe an), la care se adaugă o marja de 3,5%, alcătuită din comisioanele băncilor.

 

Într-un comunicat de presă al Ministerului Finanţelor Publice se arată că scopul principal al noului program este reducerea timpului necesar acordării finanţelor garantate de stat şi, astfel, scurtarea accesului IMM-urilor la capitalul de lucru.

 

Sursa foto: economica.net