Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
12-01-2017 / Blog credite imobiliare
Previziunile Bancii Mondiale pentru Romania

economie crestereVin vești bune pentru România! Economia țării noastre va crește cu 3,7% în 2017, cu 3,4% în 2018 și cu 3,2% în 2019, se arată în raportul privind Perspectivele Economiei Globale al Băncii Mondiale.

Pentru anul care tocmai s-a încheiat, Banca Mondială prevede o creștere economică de 4,7% pentru România, cu 0,7 procente mai mare față de estimarea din iunie 2016. La preluarea mandatului, Ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, a susținut faptul că programul de guvernare al actualului Executiv este bazat pe o creștere economică de aproximativ 5,5% pe an.

Creșterea economică la nivel mondial va fi de aproape 2,7%, depinzând de anumiți factori, cum ar fi măsurile luate de fiecare țară.

”Cu toate acestea, perspectivele sunt întunecate din cauza incertitudinii care caracterizează orientarea politică în economiile dezvoltate. O perioadă îndelungată de incertitudine ar putea perpetua manifestarea unui ritm scăzut de creștere a investițiilor, în condițiile în care această situație împiedică dezvoltarea țărilor cu venituri scăzute, medii și ridicate”, apare în raportul tranmis de Banca Mondială.

România a avut cea mai mare creştere economică din UE, în trimestrul trei din 2016, potrivit unor date furnizate de Eurostat. În perioada iulie-septembrie 2016, cele mai mari creșteri din Uniunea Europeană au fost în România 4,6%, Bulgaria 3,5%, Spania şi Slovacia cu 3,2%.