Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
17-08-2016 / Blog credite imobiliare
Piraeus Bank, discount la conversia in lei de la franci elvetieni

Piraeus Bank, discount la conversia in lei de la franci elvetieniPiraeus Bank România vine cu vești bune! Banca le oferă celor care au credite în franci elvețieni, garantate cu un imobil, posibilitatea conversiei în lei, cu un discount de 15% aplicat imediat la sold, dar și două reduceri consecutive de câte 10% fiecare, la o perioadă de trei ani, pentru cei care nu au întârzieri la plată, se arată în comunicatul transmis de instituția financiară.

Pentru a putea beneficia de această ofertă, clienţii băncii trebuie să se asigure că nu au în prezent întârzieri la plata ratelor mai mari de 89 de zile.

"Clienţii care au contractat de la Piraeus Bank România S.A. credite în franci elveţieni (CHF) pentru nevoi personale cu garanţie imobiliară, ipotecare sau de investiţii imobiliare vor putea beneficia de o nouă ofertă a băncii, creată special pentru a veni în sprijinul lor. Astfel, banca a decis să preia de la clienţii care întâmpină dificultăţi financiare în rambursarea creditelor contractate o parte din efectele negative ale evoluţiei nefavorabile a cursului de schimb al CHF, propunând reduceri ale soldului creditului şi conversia în moneda locală (RON)", se arată în comunicatul băncii.

Reprezentaţii Piraeus Bank vor planifica și demara contactarea persoanelor care dețin credite în franci elvețieni cu garanție imobiliară, iar prioritare vor fi cazurile care au întâmpinat dificultăţi la plata creditelor. Decizia cu privire la această ofertă a fost luată de acționarul majoritar Piraeus Bank Grecia, se specifică în comunicat.

Vă reamintim, Piraeus Bank a scăzut la începutul lunii avansul minim pentru creditul ipotecar în lei la 20%, după ce în luna mai a urcat procentul la 40%. În acest fel, Piraeus Bank cerea cel mai mare avans de pe piață iar media era undeva la 30-35%.