Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
08-09-2013 / Blog credite imobiliare
Nextebank, capital social cu 150 de milioane de lei mai mic

Nextebank, capital social cu 150 de milioane de lei mai micNextebank, institutie bancară ce face parte din grupul MKB, din Ungaria, își va reduce capitalul social cu aproximativ 150 de milioane de lei, adică peste 33 de milioane de euro. Care este motivul? Se dorește acoperirea pierderilor din ultimii trei ani.

 

Acționarii de la Nextebank au aprobat reducerea capitalului social al băncii cu 149 de milioane de lei, într-o adunare generală. Astfel, capitalul Nextebank va ajunge până la 25 de milioane de euro, adica puțin peste 112 milioane de lei. Banca are 338 de milioane de acțiuni, valoarea fiecăreia fiind de aproape 0,45 lei.

 

Nextebank, în ultimii ani

 

Începând cu anul 2010, Nextebank a avut pierderi de peste 150 de milioane de lei. Numărul de credite pentru locuinte a scăzut constant. În urma reducerii de capital, vor mai rămâne pierderi de doar trei milioane de lei, care se speră că vor dispărea de îndată ce banca va începe să facă profit din nou.

 

Despre MKB

 

Ungurii de la MKB au susținut cu capital banca Nextebank. Doar de-a lungul lui 2013, aceștia au majorat de două ori capitalul băncii, cu peste 43 de milioane de euro.

 

Din 2012, MKB și-a anunțat intenția de a vinde subsidiară Nextebank din România, la fel cum a reușit cu cea din Bulgaria. Conform surselor, se pare că sunt șanse ca să fi fost găsit un cumpărător.

 

Sursa foto: romania-insider.com