Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
03-07-2013 / Blog credite imobiliare
Mugur Isarescu: Unele banci au inceput deja sa scada dobanzile la creditele in lei

Mugur Isarescu: Unele banci au inceput deja sa scada dobanzile la creditele in leiGuvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat că unele bănci din sistemul românesc au dat deja startul scăderii dobanzilor la creditele în lei, ca urmare a reducerii dobânzii-cheie până la 5%. Acesta estimează că, până în toamnă, mai multe instituții bancare vor urma același exemplu.

 

Într-o conferință de presă organizată luni, 1 iulie, guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, s-a arătat optimist în ceea ce privește ieftinirea dobânzilor la creditele în lei. “Din datele pe care le am, la câteva bănci deja s-a observat reducerea ratelor de dobândă la unele credite”, a spus acesta.

 

 

Multi analiști ai sistemului bancar anticipează o reducere și mai mare a dobânzii-cheie, până chiar la 4,5%. O astfel de modificare ar conduce, cu siguranță, la o scădere a dobânzilor la creditele în lei.

 

BCR, prima bancă din România care a oprit creditarea în valută, trecând exclusiv la cea în lei, în octombrie 2012, dorește să stimuleze piața, utilizând o dobândă nominală de 6,25% la creditele ipotecare în moneda națională. Această dobândă se aplică doar pentru persoanele care primesc salariul printr-un cont la BCR.

 

În altă ordine de idei, companiile aflate în proces de restructurare sau care au suferit deja schimbări majore, sunt în căutarea soluțiilor de finanțare ieftine în lei, pentru a reveni la un nivel solid din punct de vedere economic.

 

Sursa foto: evz.ro