Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
14-06-2013 / Blog credite imobiliare
Misu Negritoiu, ING: 70% din activele bancare din Romania sunt credite

Misu Negritoiu, ING: 70% din activele bancare din Romania sunt crediteMișu Negrițoiu, chairman ING Bank România, este de părere că 70% dintre activele bancare din țara noastră sunt credite. În opinia sa, exprimată la ZF Bankers Summit ’13, finanțarea se face, într-o mare măsură, pe termen scurt.

 

 

 

 

 

“Se vede cu ochiul liber cât de bine merge ING”. Astfel și-a început discursul reprezentantul ING Bank România, Mișu Negrițoiu, la ZF Bankers Summit ’13, de la hotelul Marriott. “Sistemul bancar din țara noastră e ok, e bine capitalizat. Economia reală dă semne pozitive”, au fost alte concluzii exprimate de către acesta.

 

Totuși, în opinia lui Mișu Negrițoiu, băncile din România au și probleme. Printre acestea, incapacitatea de rambursare a creditelor este cea mai severă dificultate cu care se confruntă sistemul bancar.  Potrivit chairman-ului ING România, activele bancare din țara noastră sunt reprezentate într-o proporție de 70% de credite, iar rata mică de rambursare a acestora este o gravă problemă, care trebuie remediată. De asemenea, pentru că finanțarea din țara noastră este, într-o mare măsură, pe termen scurt, iar creditările se fac pe termen lung, se creează o dificultate și mai mare de achitare a ratelor.

 

ING a ocupat locul al treilea în anul 2012 (cu 195 milioane de lei), în ceea ce privește profitul bancar, după Banca Transilvania și Raiffeisen.

 

Alte declarații ale domnului Mișu Negrițoiu, chairman ING Bank România, la ZF Bankers Summit ’13:

 

“Noi ne concentrăm pe optimizarea modelului bancar. La o cotă de piață de 5% poți să ai un business sustenabil. Băncile confortabile pe retail vor rezista și pe viitor. Trebuie să ai costuri optime ca să faci față”.

 

“Veniturile bancare au crescut din sistemele electronice, în principal ATM-uri și POS-uri”.

 

“Creditarea în lei poate crește în următorii ani, nu și cea în valută”.

 

“ING este o bancă urbană. Cine vrea să ajungă în mediul rural trebuie să-și schimbe fundamental banking-ul”.