Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
06-11-2013 / Blog credite imobiliare
Millennium Bank România va fi vândută în curând
Millennium Bank România va fi vândută în curândDeși termenul limită de vânzare a subsidiarei este iunie 2015, portughezii speră ca anul viitor să găsească un cumpărător pentru grupul Millennium BCP. 
 
 
Termenul limită pentru vânzarea subsidiarei Millennium Bank România este jumătatea anului 2015, însă portughezii parcă se grăbesc să încheie relațiile cu mica noastră țară. Scadența a fost stabilită de Comuniunea Europeană, în urma unui program de recapitalizare și restructurare, însă conducerea băncii așteaptă oferte până anul viitor și pare a-și pune toată energia în aceste aspirații. 
 
 
Totuși, poate că această atitudine a portughezilor nu este răutăcioasă, ci doar rezervată și prevăzătoare: întotdeauna este mai bine să îți închei misiunile înainte de termenul limită. 
 
 
Grupul portughez a vândut în octombrie participația la Piraeus, fapt ce reprezintă o mișcare strategică, având în vedere declinul economic al băncilor elene. 
 
 
 
Acest lucru se întâmpla, totuși, în condițiile în care anul trecut Millennium (banca cea mai mare din Portugalia în funcție de active) a primit trei miliarde de euro din imprumutul de 78 de miliarde de euro atras de Portugalia de la Comisia Europeană, Fondul Monetar Internațional și Banca Centrală Europeană. 
 
 
De altfel, banca portugheză și-a redus pierderile din România din martie 2013 și până la 3,7 milioane de euro, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, când a avut un rezultat negativ de peste 10 milioane euro. Această îmbunătățire a statisticilor este consecința diminuării cheltuielilor și a creșterii venitului bancar. 
 
 
Față de anul trecut, Millennium BCP și-a micșorat expunerea de titluri de stat românești cu 36 de procente și și-a crescut expunerea de titluri de stat portugheze cu 41 de procente.