Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
16-02-2015 / Blog credite imobiliare
Mai multe credite pentru IFN-uri

Mai multe credite pentru IFN-uriBăncile acordaseră până la sfârşitul anului 2014 credite în valoare de 3,6 miliarde de lei instituţiilor financiare nebancare din România. BNR informează că stocul de credite pentru IFN-uri a crescut astfel cu 25%, adică 700 de milioane de lei.

 

Instituţiile financiare nebancare din România primesc mai multe credite din partea băncilor. Creşterea din ultimul an a stocului de credite a urcat cu 25%, adică 700 de milioane de lei. De altfel, între lunile noiembrie şi decembrie 2014, IFN-urile au beneficiat de o creştere a împrumuturilor de circa 300 de milioane de lei, dovadă importanţei pe care acestea o au în sistemul de creditare românesc.

 

Din rândul instituţiilor financiare nebancare din România fac parte companiile de credite de consum şi firmele de leasing. Acestea au nevoie de finanţări de la bănci sau de la instituţii financiare internaţionale pentru a-şi putea susţine creditarea.

 

De asemenea, și societățile de asigurare și fondurile de pensii au beneficiat de credite mai numeroase de-a lungul anului 2014. Volumul împrumuturilor bancare ce au ajuns la societăţile de asigurare și la fondurile de pensii a ajuns la 41 de milioane de lei în decembrie 2014, cu aproximativ 10 milioane de lei peste valoarea din decembrie 2013.