Facebook
Twitter
Google
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
27-04-2016 / Blog credite imobiliare
Legea conversiei creditelor in valuta, amanata

Legea conversiei creditelor in valuta, amanataLegea conversiei creditelor din franci elveţieni în euro sau lei a fost amânată de către comisia juridică a Camerei Deputaţilor. Legea va fi dezbătută la începutul lunii mai, scrie economica.net.

“Actuala formă a legii se referă la conversia creditelor la cursul zilei, ceea ce nu ajută cu nimic clientul cu probleme, şi chiar este o ofertă mai rea decât acea soluţia oferită de băncile comerciale care au început deja să facă o conversie a creditelor în franci elveţieni. Ori asta nu rezolvă situaţia. De aceea pentru că am fost rugat, voi pregăti împreună cu domnul Piperea şi cu reprezentanţii ANPC un amendament care să permită conversia creditelor în condiţii avantajoase şi pentru debitor şi pentru banca“, este declaraţia deputatului Daniel Zamfir, implicat şi în proiectul de lege al legii conversiei creditelor în valută, după ce a iniţiat legea dării în plata.

O soluţie vehiculată pentru legea conversiei creditelor din franci elveţiei este îngheţarea cursului valutar de la data încheierii contractului de credit, cu o variaţie de cel mult 20%.

În Parlament sunt în dezbatere alte 2 noi legi ale conversiei creditelor!

În Parlament, la ora actuală, sunt în dezbatere 2 alte legi ale conversiei creditelor. Cel mai simplu dintre acestea prevede că fiecare client să beneficieze de o reducere de 20% din soldul creditelor. Celălalt prevede ca băncile să convertească împrumuturile din valută în lei, proces în urmă căruia clienţii vor beneficia de o reducere de 15% din soldul transformat. De asemenea, Fondul de Garantare şi-ar asuma jumătate din valoarea creditelor convertite. Care sunt condiile de eligibilitate? Valuta din care se face conversia să se fi apreciat cu minimum 50% faţă de leu, gradul de îndatorare să fie de cel puţin 60%, iar datoriile clienţilor să fie de cel mult 30 de zile.