Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
07-11-2013 / Blog credite imobiliare
Isarescu: Dobanzile de 10% la creditele in lei sunt foarte mari

Isarescu: Dobanzile de 10% la creditele in lei sunt foarte mariMugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, este de părere că dobânzile de 10% la creditele în lei sunt mari, în special pentru clienţii care s-au dovedit buni platnici.

 

Pentru clienţii care şi-au plătit datoriile, au vânzări şi au garanţii adevărate, dobânzile de 10% la creditele în lei sunt foarte mari. BNR nu încurajează practici prin care bancherul cere o dobânda de 12% la credit, iar pentru cash-ul colateral oferă maximum 2%”, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la conferinţa de presă ce a urmat deciziei Consiliului de Administraţie de a reduce dobânda cheie până la 4% pe an.

 

Mugur Isărescu consideră că băncile din România au acum posibilităţi şi mai mari de a reduce dobânzile la creditele în lei. Referitor la eventuale noi scăderi ale dobânzii de politică monetară, Isărescu a spus că încă ne mai putem aştepta la asemenea măsuri şi în anul 2014.

 

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a redus dobânda cheie pentru a patra oară în 2013. Astfel, aceasta a ajuns la 4%, după ce iulie se situa la 5,25%.

 

În ultimele două luni, valoarea creditelor în lei acordate pentru cumpărarea unor locuinţe noi s-a triplat faţă de primele 6 luni din an, iar majoritatea băncilor importante din România au scăzut cu câteva procente dobânzile pentru creditele de consum.