Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
04-10-2013 / Blog credite imobiliare
Isarescu: Bancile trebuie sa reduca dobanzile la credite

Isarescu: Bancile trebuie sa reduca dobanzile la crediteMugur Isărescu, guvernatorul BNR, a declarat că bancile vor fi nevoite să reducă dobânzile la credite. Luni, 30 septembrie, Banca Națională a scăzut din nou, pentru cea de-a treia oara în ultimele trei luni, dobânda-cheie, până la 4,25%.

 

Consiliul de Administrație al Băncii Naționale, a redus dobânda de politică monetară cu 0,25%, la sfârșitul lunii septembrie. Astfel, așteptările experților au fost îndeplinite, aceștia anticipând o astfel de mutare. Până la sfârșitul anului este posibil ca dobânda să ajungă pâna la 4%, așa că pe întreg 2013 scăderea ar putea urca la 1,25%.

 

Mugur Isărescu a mai declarat că dobânzile la depozite, care au început să scadă in ultimele luni, ar trebui să rămână la nivelul din prezent. Conform guvernatorului BNR, reducerea dobânzii de politică monetară cu doar 0,25% a fost influențată și de acest aspect : "Nu va fi o piedică, doar ca vom fi atenți când dozăm măsurile să transmitem semnalele necesare și să nu stimulam băncile să reducă dobânzile la depozite, acolo cred că au un camp extrem de limitat. Eu cred că multe au și depășit măsura. Este și motivul principal pentru care am redus dobânda cheie doar cu 0,25 puncte procentuale”, a spus acesta.

 

Isărescu a mai precizat și că interesul băncilor comerciale este să ieftinească semnificativ costul creditării în lei.