Facebook
Twitter
Google
Youtube
Instagram
Pinterest
Newsletter
27-02-2015 / Blog credite imobiliare
Intesa Sanpaolo si-a schimbat sediul central din Romania

Intesa Sanpaolo si-a schimbat sediul central din RomaniaIntesa Sanpaolo şi-a schimbat sediul central din România, din Arad la Bucureşti, anunţă zf.ro. După această mutare, în ţara noastră au mai rămas doar 3 bănci care au principalele sucursale în provincie: Banca Transilvania, Banca Carpatica şi Nextebank.

 

Intesa Sanpaolo şi-a stabilit sediul central din România în Bucureşti, după ce în ultimii 19 ani a funcţionat în Arad. Înfiinţată în 1996, Intesa Sanpaolo a fost iniţial o bancă dedicată înteprinderilor mici şi mijlocii, însă şi-a schimbat pe parcurs publicul ţintă. Instituţia face parte din primele 15 bănci din sistemul românesc, având o cotă de piaţă de aproximativ 1,5%. După primele 9 luni ale anului 2014, Intesa raporta un profit net de 3 milioane euro şi un portofoliu de credite de 700 milioane euro.

 

În România, din totalul celor 40 de bănci locale au mai rămas doar 3 bănci care-şi desfăşoară activitatea centrală în provincie: Banca Transilvania, Banca Carpatica şi Nextebank, în Cluj-Napoca, Sibiu şi Târgu-Mureş.