Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
18-10-2013 / Blog credite imobiliare
In Polonia dobanda de politica monetara e cu 2,25% mai mica decat la noi

In Polonia dobanda de politica monetara e cu 2,25% mai mica decat la noiÎn Polonia, dobânda de politică monetară este de doar 2,5%, cu 2,25% mai redusă față de cea din România. Pentru a doua lună consecutiv, Banca Națională a Poloniei a decis să păstreze cel mai mic nivel al dobânzii-cheie.

 

Potrivit opiniilor analiștilor polonezi, până în a doua parte a anului 2014 dobânda de politică monetară nu va mai fi modificată. Oficialii Băncii Naționale a Poloniei au declarat că cel puțin pănă la sfârșitul lui 2013 dobânda cheie nu va fi schimbată.

 

Dobândă apropiată de 0% în Cehia

 

Cea mai redusă dobândă de politică monetară o au cehii. Aceasta a fost fixată la 0,05%, pentru a șaptea lună consecutiv. În concluzie, după cum se reflect și din rezultatele din ultima perioadă, piața imobiliară din această țară are parte de o activitate foarte intensă, numărul tranzacțiilor imobiliare crescând semnificativ.

 

Și ungurii au scăzut dobânda-cheie la sfârșitul lui septembrie, la fel ca și noi. În țara noastră, dobânda a ajuns la 4,25%, după o reducere de un procent în ultimele trei luni. Până la sfârșitul lui 2013, analiștii estimează o scădere cu încă 0,25%, astfel încât dobânda ar putea ajunge la 4%.