Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
01-12-2013 / Blog credite imobiliare
In Marea Britanie sunt cei mai bogati bancheri din Europa

In Marea Britanie sunt cei mai bogati bancheri din EuropaPeste trei sferturi dintre bancherii din Europa cu venituri de cel puţin un milion de euro în 2012 sunt din Marea Britanie. Cel puţin asta arată datele publicate de către Autoritatea Bancară Europeană.

 

Conform informaţiilor dintr-un studiu al Autorităţii Bancare Europene, 3.529 de bancheri din Uniunea Europeană au avut venituri de peste 1 milion de euro anul trecut. Dintre aceştia, peste trei sferturi sunt din Marea Britanie (2.714 persoane).

 

Cea mai mare parte dintre bancherii milionari în euro din Marea Britanie lucrează în domeniul investment banking.

 

În ţări precum Germania, Franţa sau Spania, numărul bancherilor cu venituri de peste un milion de euro  a fost mult mai mic: 212 în Germania, 177 în Franţa şi 100 în Spania.

 

Pe de altă parte, în state precum Cehia sau Estonia nu a existat nici măcar un bancher care să fi avut venituri de cel puţin un milion de euro în 2012.

 

Statisticile publicate de Autoritatea Bancară Europeană iau în calcul veniturile primite de bancheri în ţara în care aceştia lucrează, neluându-se în calcul ţara de unde este angajatorul.

 

Sursa foto: telegraph.co.uk