Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
16-10-2014 / Blog credite imobiliare
In ce judete romanii iau cele mai multe credite pentru locuinte?

In ce judete romanii iau cele mai multe credite pentru locuinte?Care sunt judeţele în care românii folosesc cel mai mult împrumuturile de la bănci pentru achiziţia de locuinţe? Money.ro a oferit răspunsul.

 

Ponderea creditelor imobiliare din totalul împrumuturilor românilor din judeţele ţării se situează în intervalul 21% - 51%, potrivit analizelor Money.ro. În judeţul Timiş avem cei mai mulţi români care-şi folosesc creditele pentru locuinţe. 51% dintre împrumuturile luate de către aceştia merg pentru credite ipotecare şi imobiliare. 2,17 miliarde de lei este suma la care au ajuns aceste credite.

 

Locul al doilea în clasamentul judeţelor în care românii îşi folosesc creditele pentru achiziţia de locuinţe este ocupat de Bucureşti. Aproape jumătate dintre creditele acordate pentru bucureşteni se folosesc pentru achiziţia de locuinţe. Creditele pentru locuinţe din Capitală sunt de peste 18,6 miliarde de lei.

 

Pe ultima treaptă a podiumului se află judeţul Cluj, cu o pondere de 49,2%, iar după aceea urmează, în ordine, Sibiul (47,1%) şi Braşovul (46,1%).

 

În judeţele Gorj, Harghita, Hunedoara şi Caraj Severin doar puţin peste 20% dintre creditele acordate au mers către locuinţe.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.