Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
12-06-2013 / Blog credite imobiliare
Henk Paardekooper, RBS Romania: Sistemul bancar din Romania este stabil

Henk Paardekooper, RBS Romania: Sistemul bancar din Romania este stabil“În general, se poate spune că sectorul bancar românesc este stabil, în comparație cu alte sisteme bancare europene”, a fost concluzia de la ZF Bankers Summit ’13 a domnului Henk Paardekooper, președinte RBS România. Cu ocazia acestui eveniment, el a reamintit strategia sucursalei Royal Bank of Scotland din țara noastră: axarea pe segmentul corporate.

 

 

 

 

 

Ideea că România se află pe o pantă ascendenta față de alte țări din Europa, din punct de vedere al sectorului bancar, este împărtășită de către Henk Paardekooper, președinte RBS România. “Creșterea economică de la voi, de aproximativ 2%, a avut un rol important”, au fost vorbele acestuia, care i-au sustinut afirmațiile anterioare.

 

Ca multe alte instițutii bancare din țara noastră, și RBS a decis să-și schimbe strategia. Astfel, aceștia au hotărât să se axeze pe oferirea de credite pe segmentul corporate. “Sunt prea multe banci universale în România. Prea multe fac același lucru. De aceea, noi ne întoarcem la rădăcini și ne concentrăm doar pe segmentul corporate”, a fost motivația șefului sucursalei din România a instituției scoțiene. RBS și-a redus numărul sediilor din țara noastră de la 30 la doar 4.

 

Partea de retail a băncii a fost preluată de către Unicredit Țiriac Bank, în urmă cu aproximativ o lună. Oficialul RBS s-a declarat încrezător în legătură cu această tranzacție, declarând că foștii clienți ai băncii sale se vor integra perfect politicilor Unicredit.

 

Sursa foto: bizzpedia.ro