Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
27-06-2014 / Blog credite imobiliare
Guvernul ieftineste creditele romanilor cu venituri mai mici

Guvernul ieftineste creditele romanilor cu venituri mai miciGuvernul României a aprobat proiectul prin care români cu venituri de sub 2.200 de lei pe lună vor plăti rate mai mici la credite (sub forma de deduceri din venitul lunar impozabil). Restructurările de credite vor putea fi făcute până la sfârşitul anului 2015.

 

Românii care vor dori să beneficieze de reduceri la credite vor fi doar cei care au venituri lunare de sub 2.200 de lei din activităţi dependenre. Deducerile sunt acordate în fiecare lună şi reprezintă, practic, rată din perioada de prelungire a duratei iniţiale a creditului, în limita maximă de 900 de lei. Numai persoanele care nu au întârzieri la plata creditelor sau au întârzieri de cel mult 90 de zile pot beneficia de avantajele programului.

 

De asemenea, contractele de credit care sunt eligibile pentru deduceri sunt cele aflate în derulare la dată de 31 mai 2014, neluându-se în seama vechimea acordării creditului. Important este ca restructurarea creditului să fie finalizată până la sfârşitul anului 2015.

 

Iniţial, se propusese ca reducerile să fie sub forma a cel mult jumătate (sau maximum 500 de lei) din obligaţiile lunare de plată (ratele) debitorilor, pentru o perioadă de 24 de luni. Cu alte cuvinte, deducerea fiscală era limitată la suma de 500 de lei/lunar.