Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
08-07-2013 / Blog credite imobiliare
Dobanzile la creditele in lei, mai reduse

Dobanzile la creditele in lei, mai reduseBăncile au început reducerile dobânzilor la creditele aflate în derulare, în moneda națională. Astfel, dobânda a scăzut cu peste 0,75%, ajungând la circa 10,8% pe an. De asemenea, și nivelul bonificațiilor la depozite s-a redus, însă marjele de câștig bancare au fost păstrate. Aceste informații au fost oferite de către BNR.

 

Dobânzile care sunt plătite de către bănci la depozitele de la clienți au ajuns la 4,8%, la sfârșitul lunii mai, după ce în aprilie coborâseră la sub 5%. De aceea, băncile au început să scadă dobânzile la credite. Cu toate astea, conform analiștilor, trendul de micșorare se va reduce, mai ales din cauza situației neclare de pe piața bancară. Nivelul investițiilor străine a scazut simțitor în ultimii ani, iar băncile de la noi depind foarte mult de băncile mamă.

 

Dobânda-cheie pentru moneda națională a ajuns la 5%, în urma deciziei Băncii Naționale a României. Pentru viitor, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, prevede noi scăderi ale dobânzilor la credite.