Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
20-01-2014 / Blog credite imobiliare
Depozitele bancare pe termen lung ale romanilor continua sa creasca

Depozitele bancare pe termen lung ale romanilor continua sa creascaÎn noiembrie 2013, românii au mai economisit încă 300 de milioane de lei în depozite bancare cu scadenţă mai mare de un an (depozite pe termen lung). Astfel, la sfârşitul penultimei luni de anul trecut, populaţia avea peste 10 miliarde de lei în depozite bancare de 2 sau 3 ani, o creştere de 26% în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2012.

 

Creşterea depozitelor pe termen lung se datorează, în principal, scăderii ratelor dobânzilor la depozitele bancare pe termen scurt. Potrivit lui Eugen Şinca, analist-şef BCR, dobânzile bonificate pentru depozitele cu scadente mari beneficiază de dobani ridicate şi au perspective să rămână la nivele înalte şi în următorii ani.

 

Depozitele bancare pe termene mai mari de un an – 10% din economiile populaţiei

 

La sfârşitul anului 2013, depozitele bancare pe termen lung ale populaţiei acopereau aproximativ 10% din numărul total al economiilor românilor, cu circa 2% mai mult faţă de nivelul de la sfârşitul lui 2012.

 

În total, românii au în depozite bancare economii de 103 miliarde de lei, adică 23 de miliarde de euro, la care se adaugă depozitele tip overnight (conturi curente şi conturi de economii de peste 25 de miliarde de lei).