Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
25-01-2016 / Blog credite imobiliare
Cu cat s-au ieftinit creditele in lei in ultimii 4 ani?

Cu cat s-au ieftinit creditele in lei in ultimii 4 ani?Creditele în lei s-au ieftinit foarte mult în ultimii 4 ani, conform informaţiilor din piaţă. Motivul principal este reducerea indicatorului Robor la 3 luni, care a scăzut cu 5% din ianuarie 2012 şi până acum. Vezi cu cât au scăzut ratele!

Creditele în lei sunt mai accesibile că oricând. Atât împrumuturile imobiliare, cât şi cele de consum sunt mai ieftine, datorită scăderii indicatorului Robor la 3 luni, de la 6% la 1%, valoarea minimă absolută. În termeni reali, un credit în lei de nevoi personale, de 20.000 RON (pe 5 ani) are o rată de 430 lei, cu 56 lei mai mică decât în urmă cu 4 ani.

De ce a scăzut atât de mult Robor-ul?

Banca Naţională a României a tăiat în ultimii 4 ani dobânda de politică monetară de la 5,75% pe an (valoarea de la începutul anului 2012) până la 1,75% pe an, în momentul actual. Astfel, cotaţia Robor-ului la 3 luni a putut să scadă, iar creditele în lei să se ieftinească.

Cel puţin până la jumătatea anului în curs, 2016, analiştii financiar-bancari se aşteaptă chiar că Robor-ul la 3 luni să mai scadă, aşa că ratele la creditele în lei au de unde să se mai ieftinească.

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.