Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
29-09-2013 / Blog credite imobiliare
Creditele, la pachet cu asigurarile de viata – ce oferte au bancile

Creditele, la pachet cu asigurarile de viata – ce oferte au bancileConform capital.ro, în ultimul timp tot mai multe bănci oferă clienților, pe lângă creditul dorit de către aceștia, și o asigurare de viață. Ce sume ajungem să plătim în astfel de cazuri și de unde să alegem o astfel de opțiune, aflăm în continuare.

 

Creditele ipotecare cu asigurări de viață

 

Capital scrie că pentru un credit ipotecar de la BRD un client va trebui să încheie și o asigurare de viață. Care este costul acesteia? Aproximativ 0,74% din rata soldului lunar al împrumutului. Potrivit calculelor, la un credit ipotecar pe o perioadă de 30 de ani, la un imobil de 315.000 RON, asigurarea de viață se va ridica la 35.500 de lei, de aproximativ opt ori mai redusă față de valoarea proprietății. În cazul în care clientul nu dorește o astfel de asigurare, el va putea veni cu o altă variantă, BRD declarându-se dechisă la negocieri.

 

ING Bank oferă credite ipotecare cu asigurare de viață cu costuri foarte reduse, de doar 0,0209% din soldul lunar. Din comparația realizată de către capital.ro, costul cu asigurarea pentru un credit identic cu cel luat în calcul pentru BRD, clienții vor plăti doar 17.492 RON pentru asigurare. Dobânda anuală efectivă pentru împrumutul ING este de 6,58%, față de 6,30% cea de la BRD. În cazul în care clienții nu vor asigurarea, creditul poate fi accesat, însă va avea costuri mai mari.

 

Creditele de consum cu asigurări de viață

 

Printre băncile care oferă la pachet credite de consum și asigurări de viață sunt ING, Volksbank, OTP, Raiffeisen sau Credit Agricole.

 

Sursa foto: dcnews.ro