Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
01-08-2013 / Blog credite imobiliare
Creditele in lei se ieftinesc: BCR da startul

Creditele in lei se ieftinesc: BCR da startulÎntr-un comunicat de presă, BCR anunță startul ieftinirii creditelor imobiliare și ipotecare în lei, Casa Mea. Pentru un avans minim de 15% (redus de la 25%) și o dobândă fixă de 6,25% pe an (timp de trei ani), îți poti lua un credit de la cea mai mare bancă din România. Oferta prezentată mai sus este valabilă pentru cei care primesc salariul în cont BCR. Pentru celelalte persoane, dobânda fixă este de 6,75% pe an (timp de trei ani).

 

Pentru cei care aleg o dobândă variabilă, creditele Casa Mea BCR în lei beneficiază de un indice ROBOR 6 luni +1,9% pe an (în cazul clienților care primesc salariul în cont BCR), sau de ROBOR 6 luni +2,4% pe an (pentru clienții care nu primesc salariul în cont BCR).

 

Cota de piață a Bancii Comerciale Romane s-a dublat față de 15 octombrie  2012, data trecerii la creditarea în lei. În aceste condiții, și solicitările pentru creditele imobiliare în moneda națională au fost mai mari, cu peste 50% în luna iulie, fața de iunie.

 

Vânzările de credite pentru investiţii imobiliare standard au crescut în ultima perioadă. Clienţii sunt din ce în ce mai interesaţi de creditele în lei, înţelegând avantajele legate de eliminarea riscului valutar şi posibilitatea accesării unei sume mai ridicate. Aceasta se corelează cu trendul descrescător al indicelui ROBOR, care a condus la reducerea semnificativă a diferenţei dintre costul total al unui credit în EUR şi al unui credit acordat în lei", a declarat Andrew Gerber, Director de Management al Produselor Retail, în cadrul BCR.

 

În ultima perioadă, BCR a încercat să susțină creditarea în moneda națională. Eliminarea riscului valutar este una dintre principalele soluții pentru reducerea diferențelor dintre costurile creditelor în lei și cele ale creditelor în euro.

 

Pe de altă parte, acordarea creditelor Prima Casă doar în lei va fi o măsură benefică pentru stimularea scăderii dobânzilor pentru moneda națională. Anunțul făcut de Ministerul Finanțelor vine dupa mai multe luni de incertitudini, legate de o eventuală dispariție a celui mai popular program de creditare din ultimii ani.