Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
28-11-2014 / Blog credite imobiliare
Creditele in lei, mai ieftine ca niciodata – Robor-ul la 3 luni la 1,76%!

Creditele in lei, mai ieftine ca niciodata – Robor-ul la 3 luni la 1,76%!Ieftinirea creditelor în lei continuă într-un ritm accelerat. Indicatorul Robor la 3 luni a scăzut la finalul lunii noiembrie până la 1,76% pe an, cea mai mică valoare din istorie, lucru ce se traduce prin reducerea dobânzilor la creditele de retail în lei încă din decembrie, când se vor face noile actualizări ale ratelor bancare pentru aceste împrumuturi.

 

Creditele de retail în lei devin tot mai ieftine pe zi ce trece, datorită reducerilor indicatorului Robor la 3 luni. Dacă în urmă cu câteva zile acesta era la pragul de 1,8% pe an, deja cel mai mic din istorie, pe 27 noiembrie Robor-ul a ajuns la 1,76% pe an. Dacă lucrurile vor rămâne în acelaşi trend, atunci în luna decembrie, când clienţilor cu credite în lei li se vor actualiza ratele, atunci ei vor plăti dobânzi mai mici la împrumuturi.

 

Reducerile succesive ale Robor-ului la 3 luni au avut loc oarecum surprinzător, pentru că în luna septembrie indicatorul era cu peste 1,5% mai mare şi premisele erau oarecum negative. Însă, ultimele 3 luni au adus o schimbare pe piaţă, ajutată ce-i drept şi măsură BNR de tăiere a dobânzii-cheie, până la 2,75%, care a contribuit la micşorarea Robor-ului.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.