Facebook
Twitter
Google
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
20-05-2013 / Blog credite imobiliare
Creditele bancare pentru locuinte, mai favorabile pentru clienti

Creditele bancare pentru locuinte, mai favorabile pentru clientiReprezentanții statelor membre din Uniunea Europeana și Comisia Europeană pentru Afaceri Economice și Monetare sunt foarte aproape să cadă de acord asupra unor schimbări în ceea ce privește protecția persoanelor care iau credite imobiliare. În acest sens, parlamentarii și reprezentanții statelor din UE au realizat un acord de principiu. Care sunt noile măsuri care se vor lua aflați din conținutul articolului nostru.

 

Una dintre reglementările care vor fi adoptate se referă la informațiile comparative pe care le vor primi clienții. Astfel, aceștia vor fi mult mai bine documentați atunci cand își doresc un credit imobiliar, întrucât vor beneficia și de asistență în legătură cu eventualele lor nelămuriri sau cu toate consecințele care pot deriva de pe urma alegerii lor. De asemenea, clienții vor avea o săptămână în care își pot schimba hotărârea în ceea ce privește creditul contractat.

 

Toate instituțiile care pot oferi credite imobiliare vor fi mult mai bine monitorizate decât înainte. Autoritățile naționale vor fi cele care vor înregistra și supraveghea aceste instituții. În cazul în care acestea nu vor respecta regulile impuse, nu vor putea fi eligible pentru oferirea de credite imobiliare. Important este și aspectul că debitorul va avea de îndeplinit unele condiții pentru a schimba moneda de credit, doar la o rată de schimb bine stabilită.

 

Un alt punct asupra căruia s-a stabilit acordul de principiu dintre parlamentari și reprezentanții statelor din Uniunea Europeană are legatură cu penalizările debitorilor, în cazul plăților anticipate. În acest sens, se dorește interzicerea penalizărilor, optându-se pentru restituirea bunurilor imobiliare doar pentru rambursarea creditului. Totuși, cele două părți trebuie să decidă încă de la început dacă vor stipula asta în contract.

 

Aceste propuneri sunt văzute ca o soluție la greutățile prin care trece piața imobiliară, dar și întregul sector economic din mai multe țări europene.

 

Sursa foto: capital.ro