Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
28-04-2014 / Blog credite imobiliare
Creditarea pe plus in Romania: inca o banca si-a crescut activele

Creditarea pe plus in Romania: inca o banca si-a crescut activeleAnul trecut, Bank Leumi şi-a crescut volumul de credite cu 4%, până la aproape 800 de milioane de lei. De asemenea, şi nivelul depozitelor s-a majorat, ajungând la 665 de milioane de lei.

 

Israelienii de la Bank Leumi se alături numărului tot mai mare de bănci româneşti cu rezultate îmbucurătoare pe segmentul creditării şi al economisirii. În 2013, banca şi-a majorat volumul de credite cu 4% (cu circa 22 de milioane de lei), ajungând la 797 de milioane de lei. Aceeaşi creştere a fost înregistrată şi la depozite, care au urcat până la 665 de milioane de lei. Astfel, la sfârşitul lunii decembrie 2013, banca avea un raport credite-depozite de 119%, similar cu cel din anul 2012.

 

Profitul net al băncii a scăzut

 

Deşi rezultatele pe segmentele creditării şi economisirii au fost foarte bune, Bank Leumi a avut în 2013 un profit mai mic faţă de cel din anul 2012. Motivul principal este scăderea veniturilor nete din dobânzi. Cheltuielile operaţionale ale băncii au rămas constante, la circa 54 de milioane de lei.

 

Cu toate acestea, pentru 2014, reprezentanţii băncii sunt optimişti şi prevăd o îmbunătăţire a performanţelor în toate domeniile.